התוכנית מתפרשת על פני כ-36,500 דונם, וממוקמת באזור שבו נמצאים עכשיו מפעלי התעשייה המזהמת במפרץ חיפה. התוכנית קובעת אזור גדול של שטח חקלאי פתוח בסמיכות לחלק המערבי של כביש 70, מול הישוב רכסים; פארק מטרופוליני מצפון לכביש 75 ולאורך נחל הקישון, מול אתר בית החרושת נשר; אזור פיתוח עירוני, הכולל גם אזור המיועד למגורים מדרום לערים קריית אתא, קריית ביאליק וקריית מוצקין; אזור תעסוקה רגיל ואזור מטרופוליני משולב (תעסוקה, הייטק, תיירות ומסודות ציבור וגם מגורים), שיהווה את לב התוכנית ויחבר את העיר התחתית בחיפה עם נמל הקישון. התוכנית קובעת כי קידום של כל תוכנית באזור ילווה במסמכי בדיקה של זיהומי קרקע, זיהום אוויר, חומרים מסוכנים ומטרדים סביבתיים.
בנוסף, התוכנית מדברת על עידוד המעבר לתחבורה ציבורית ועל הקטנת השימוש ברכב פרטי. התוכנית מציינת אפשרות לקביעת מנחת מסוקים שתאפשר שירותי מוניות אוויר יעילים בין המטרופולינים והפריפריה, וקישוריות למרכיבי תחבורה אחרים.
הערות הוועדה המחוזית חיפה, שהוצגו במועצה הארצית, כללו דרישות מפורשות לכך שהתוכניות המפורטות למתחמים חדשים לפיתוח ייקבעו שלביות, הקושרת בין מימושן לבין הפעולות המשלימות הנדרשות בנושאי ניקוז אגן הקישון ומענה לשינויים במשק האנרגיה, שיוציאו את תעשיית הזיקוק מהמפרץ. כמו כן, נדרש שהתוכניות המפורטות למתחמים החדשים יקצו שטחי מגורים וציבור עבור שטחי השלמה/תמיכה בהליכי התחדשות עירונית, בהיקף של לפחות 10%-5% . בוועדה המחוזית חיפה דורשים וויסות ומינון של המגורים בתוך יעוד התעסוקה כדי שלא ידחקו את התעשייה והמלאכה החוצה.
יו"ר איגוד ערים, עו"ד שרית גולן שטיינברג, בירכה על אישור התוכנית והעברתה לאישור הממשלה ומסרה כי המהלך חשוב במיוחד נוכח ניסיונות בז"ן להקים תחנת כוח חדשה ומכלי אכסון תזקיקים, שהקמתם סותרת את מטרות ויעדי תמ"א 75. לדבריה, ככל שהתוכנית תאושר מוקדם יותר, כך תמנע קביעת עובדות בשטח, שיהיה בהן כדי לעכב את יישום התוכנית בעתיד.
יובל אדמון, ראש המינהלת לפיתוח מפרץ חיפה במועצה הלאומית לכלכלה: "תמ"א 75 היא תוכנית שהוכנה ביוזמת המועצה הארצית לפני כשנה וחצי. היזם של התוכנית הוא רמ"י. את תמ"א 75 חילקו ל-3 חלקים: שימושי הקרקע במפרץ חיפה, שמתאר איך יראה מפרץ חיפה החדש; תמ"א 75 א`, המוקדשת לתשתיות אנרגיה כדי שניתן יהיה לסגור את בז"ן; החלק השלישי הוא ניהול מי הנגר באזור – נושא קריטי, כי מפרץ חיפה מנקז אליו נחלים ומועד לפורענות הצפות. כל שלוש התוכניות האלה מתקדמות במקביל ולהערכתי, יאושרו בשנתיים הקרובות. בהחלטת ממשלה 12131, שנת היעד לסגירת ב"זן היא 2029. התכנון המפורט של שימושי הקרקע ייקח בערך 3 שנים".
מהמשרד להגנת הסביבה ברכו על הפקדת התוכנית אך הביעו צער על כך שהמועצה החליטה ברגע האחרון להסיר רכיב חדשני ומשמעותי בהוראות התוכנית, שחייב בחינה תכנונית לשילוב מתקנים לייצור אנרגיה מתחדשת במסגרת הליכי התכנון המפורט, וזאת על רקע חשש מייקור הבינוי.
בראיון ל״כלכליסט״, שהתפרסם בדצמבר 2022, אמרה עינת קליש רותם, ראש עיריית חיפה, שהיא ספקנית מאוד בנוגע ליכולת של התוכנית לפתור את בעיית הזיהום: "שלא ישלו אתכם – הקרקעות תישארנה מזוהמות לדורות קדימה, גם לאחר הניקוי המתואר בתוכנית. כל עוד השלטון המרכזי לא חושף את תוכנית תפרוסת משק האנרגיה במדינה בכלל ובמפרץ בפרט, ועל פי הנתונים הידועים לנו היום – התוכנית הזו דנה את תושבי מטרופולין הצפון לעוד עשרות שנים של זיהום סביבתי, חורצת גזר דין של מחלות קשות וסיכונים על תושבי חיפה והסביבה, כמו גם אובדן מוחלט של ערכי הנדל"ן. מוכרים לכם את `נאות הדקלים`, בפועל תקבלו את `נאות הדלקים` ".