צוות התכנית של לווייני *SATLLA מאוניברסיטת אריאל, שיגרו שני לוויינים זעירים לחלל בשבוע שעבר באמצעות טיל של חברת SpaceX* (אילון מאסק). השיגור שודר בשידור חי וכלל הסברים על הלוויינים ומשימותיהם. בנוסף, חברת SpaceX שידרה בשידור חי את שיגור הלוויינים ממצלמה שמוקמה על טיל השיגור.
SATLLA-2: הלוויינים הזעירים נבנו במעבדת המחקר של אוניברסיטת אריאל, בראשות פרופ' בועז בן משה וצוות של סטודנטים וסטודנטיות מהמחלקה למדעי המחשב ומהפקולטה להנדסה באוניברסיטת אריאל. מטרת הלוויינים הינה לקדם ולהנגיש פעילות מחקר בנושא "חלל חדש" ולהוות פלטפורמת מחקר עבור גופי מחקר אחרים ובתי ספר תיכוניים.
שני הלוויינים מכילים אפשריות ביצוע של מספר ניסויים מדעיים כגון מערכת עקבת כוכבים, מערכת עקיבה אחר מטוסים, הכנה למערכת ייצוב עבור תקשורת לייזר (FSO Free Space Optical communication ), צילום וניתוח תמונה ועוד מספר ניסויים. גודלו של לוויין הוא כ-(5x5x11.4) ס"מ והמסה שלו כ-300 גרם.
עדכון מצב הנוכחי: שני הלוויינים נמצאים במסלולם ומרחפים בגובה של כ-540 ק"מ. הודעתו הראשונה של הלוויין SATLLA-2B נקלטה סמוך לשיגורו. עד עכשיו נקלטו כ-20 שידורים ומהם אנו למדים כי מצבו האנרגטי מצוין והוא אף קלט הודעת פקודה ששוגרה אליו מתחנת הקרקע. לצערנו, עדיין לא הצלחנו לקלוט את הלוויין SATLLA-2A ואנו משערים שישנה בעיה במנגנון פתיחת האנטנה שלו. אנו ננסה לשגר הודעת פתיחת אנטנה בימים הקרובים ונקווה לשמוע ממנו. במהלך השבועות הקרובים נחל בסדרת הניסויים שיועדו עבור הלוויינים. נתחיל עם משימות פשוטות יותר ובהמשך משימות שדורשות יותר יכולות עיבוד.
ניתן להתארח, בתיאום מראש במעבדת המחקר על מנת להתרשם מהלוויינים המעבדתיים ומתחנת הקרקע הממוקמת באוניברסיטה.
לפרטים נוספים ולקבלת תמונות, ניתן ליצור קשר עם: [email protected]
KINEMATIC & COMPUTATIONAL GEOMETRY LAB
להלן מספר קישורים רלוונטיים למידע נוסף:
לינק לצפייה בהקלטה: קישור לשידור
ערוץ היוטיוב של הפרויקט SATLLA
*SpaceX – חברה אמריקאית, המפעילה שירותי שיגור לחלל ומייצרת חלליות מטען וחלליות מאוישות. החברה נוסדה ב־2002 על ידי היזם אילון מאסק, ממייסדי פייפל וטסלה. היא פיתחה את המשגרים פאלקון 1 פאלקון 9 ופאלרון כבר, שתוכננו כך שיהיה אפשר לעשות בהם שימוש חוזר.