דף הבית / חדשות תעשייה / פריצת דרך במדידת מתח ולחץ בנהיגה תסייע בפיתוח מערכות לנהיגה בטוחה יותר

פריצת דרך במדידת מתח ולחץ בנהיגה תסייע בפיתוח מערכות לנהיגה בטוחה יותר

אינדקס חברות וספקים

צוות מחקר מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת אריאל, בשיתוף פעולה עם רשות החדשנות הישראלית ותאגיד אנדרומדה, עשו פריצת דרך במדידת תחושות הלחץ והמתח במהלך משימות נהיגה. הגישה החלוצית פורסמה בכתב העת הבינלאומי למחקר סביבתי ובריאות הציבור במאמר שכותרתו "מיפוי מאפייני כוח האחיזה במדידת מתח בנהיגה" (הקליקו למחקר המלא). המחקר מפרט את השימוש בעוצמת האחיזה בהגה כמדד לא חודרני למדד לחץ הנהג/ת, שעשוי לסלול את הדרך למערכות בטיחות בדרכים משופרות.

המחקר מתמקד בשימוש בעוצמת האחיזה בהגה כמדד לרמת הלחץ שחש/ה הנהג/ת. זו שיטה לא פולשנית המציעה פתרון מהיר ושקוף, הבוחנת חלון זמן קצר של שניות בודדות. המטרה העיקרית של המחקר נועדה למפות פרמטרים שונים המעידים על הקשר בין עוצמת האחיזה ללחץ המתקיים במהלך משימות נהיגה שונות. מדד הלחץ החדשני הזה, על פי ממצאים קודמים שנחקרו על ידי צוות זה, דורש חלון זמן קצר בלבד של שתיים עד חמש שניות, מה שהופך אותו לשיטה יעילה וידידותית.

פרסום

"הפחתת הלחץ של הנהגים והנהגות, עשויה להגביר את הבטיחות בדרכים. מדדי הלחץ הפיזיולוגיים המתקדמים ביותר היום הם חודרניים ומצריכים  זמן מדידה ארוך. הגישה שלנו למדידת כוח האחיזה מציעה פתרון שקוף לחוקרים וחוקרות וזאת בתוך חלון זמן קצר", מסביר פרופ' שרגא שובל, דקן הפקולטה להנדסה ושותף למחקר.

"חקרנו שני גורמי לחץ, מוסיף ד"ר יותם סהר מוביל המחקר: מצב הנהיגה והקרבה של רכב להולך רגל חוצה. עשרות נהגים ונהגות השתתפו במשימות הנהיגה, שכללו נהיגה מרחוק או נהיגה באמצעות הדמיה, במהלכן חצתה במפתיע בובת הולכ/ת רגל את הכביש, כאשר מדידות עוצמת האחיזה על ההגה ותגובת מוליכות העור תועדו ונבדקו במהלך משימות הנהיגה".

ממצאי המחקר יסייעו בפיתוח מערכות בטיחות לרכב המשלבות מדידות רציפות של מתח ולחץ בקרב נהגים ונהגות. ממצאים אלו מהווים מדריך מקיף לחוקרים/ות ולאנשי ונשות מקצוע, לצורך מדידת מתחים ולחצים, באופן לא חודרני ובטווחי זמן קצרים ומדודים.

פרסום

"תוצאות מחקר זה, מדגיש ד"ר אורן מוזיקנט * ראש המרכז הרב תחומי לרכבים אוטונומיים, חושפות לציבור הרחב, גישה חדשנית במדידת מתח הנהיגה, שעשויה להציל חיים".

 

*המרכז הרב תחומי לכלי רכב אוטונומיים (הקליקו לאתר המרכז): מרכז המחקר מוקדש לקידום מחקר התומך באימוץ נרחב של טכנולוגיית רכב אוטונומי, הכשרת הדור הבא של חוקרים וחוקרות ותמיכה במאמצי מו"פ בתעשייה בתכנון רכב חצי אוטונומי-אנושי. אינטראקציה בין נהגים ונהגות, שליטה אוטונומית וקבלת החלטות אוטונומית, והתגברות על אתגרי גורמים אנושיים של אמון ואימוץ רכבים אוטונומיים.
*קרדיט תמונה מצ"ב ד"ר יותם סהר מוביל המחקר

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של מכניקה-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מכניקה נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מכניקה נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המתכת תעשיית הזיווד הפלסטיק והגומי . בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר / כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים