כאשר מערבבים רכיבים עם נוזליים, חשוב ליישם רכיבים מופעלים וכתושים דק.
יש נתון חשוב מאוד עבור אבקות כמו השטח סגולי, למעשה לאחר פעילות הוא כנראה אחד החשובים ביותר – מסתכם 3000.0 – 3500.0 cm2 / g (כלומר, השטח הכולל של כל החלקיקים של 1 גרם של מלט הוא הערך שרשמתי… ), חלקיקים בודדים מגיעים לגודל של 70 מיקרון ומעלה.
הם אינם מעורבים באופן מלא בתהליך הידרציה ובחלקם נשארים בתערובת כמו "נטל". על פי מחקרים רבים, כבר נקבע כי בהקשר זה על 20% מהחומר לא "להשתתף" בתהליך של הידרציה*.
נראה לי חשוב מאוד להדגיש את התהליך הזה בפירוט כזה כדי להבין את החשיבות של טחינה.
טחינה נוספת והפעלה באמצעות המנגנונים והמערבולת, מאפשרים להביא את השטח הסגולי ל 4500.0 – 5000.0 cm2 / גרם, זה יכול באופן משמעותי לחסוך חומר ולשפר באופן משמעותי את איכות התערובת.
הטכנולוגיה של המכשירים של Velocity layer unit,( activator אלקטרומגנטי)
הסבר
כל המכשירים האלו בנויים בצורה פשוטה מאוד. תארו לעצמכם גליל חלול מחומר שאינו מגנטי (בדרך כלל פלסטיק משמש כחומר)
בתוך צילינדר או צינורות , ממוקמים חלקיקים פרו מגנטיים (בדרך כלל הם "כדורים" או מה שנקרא "מחטים" עם תכונות מגנטיות, כלומר, "מגנטים קבועים", עם זאת, הם אפילו לא "מחטים", צילינדרים מוארכים, עם יחס L / D לא פחות מ 20).
אם המכשיר פועל במצב אנכי, כמובן, הרשת מותקנת למטה, כך "כדורים" או "מחטים" פשוט לא נושרים והם תמיד באזור העבודה של השדה האלקטרומגנטי. מחוץ לגליל החלול הזה, שבו החלקיקים פרו מגנטים ממוקמים, ישנו סליל (משרן) ליצירת שדה מגנטי מסתובב. כאשר המתח מחובר, החלקיקים המגנטיים מגיעים לתנועה מתנודדת מורכבת, השדה האלקטרומגנטי יוצר שכבת מערבולת באזור העבודה. כל החלקיקים נעים בכיוון סיבוב השדה במהירות גבוהה, החלקיקים מתנגשים זה בזה. בתוך 20 – 40 שניות, החומר הופך לאבק. זה בדיוק מנוע חשמלי אסינכרוני רגיל, רק במקום רוטור מקוצר- חלקיקים פרו מגנטיים משמשים.
אלה הם מכשירים המשמשים היום עבור טחינת מלט וההפעלה מלט. טחינה דקה של מלט וההפעלה שלו במכונות מערבולת יאפשר להפחית את צריכת המלט בייצור של 1 בטון מעוקב ל 20% של מלט, וזה יתרון רציני על פני המתחרים.
כיוון נוסף לשימוש במכשירי מערבולת הוא היכולת לעיבוד של חומר "מעופש", אבקה ששכבה במשך יותר מחודש, איבדה פעילות של 15%. עם אחסון ארוך, הידרציה חלקית של שכבות פני השטח של גרגרים ודגנים שמכוסים תחמוצות אשר מאטים את תהליך ההידרציה, ולפעמים תהליך זה הופך להיות בלתי אפשרי.
אזי, המכונות המערבלות מאפשרות לשחזר את הפעילות, שכן במהלך העיבוד של הטחינה וההפעלה הגרגרים עוברים "קילף" והמאפיינים משוחזרים.
בנוסף, עם עיבוד כזה, המאפיינים מתחילים להיות גבוהים באופן משמעותי מאשר עם עיבוד של טחנות רגילות, שדה מגנטי חזק כנראה משפיע, אבל המדענים עדיין לא יכול להסביר מדעית עובדה זו.
*הידרציה
תהליך הוספת מים אל תערובת חומרים נקראת בשם "הידרציה".
מקור המילה Hydration הנו מיוונית: Hydor= מים.
בעת יצירת תערובות בטון משמשים המים כחומר המזרז את ההתקשרות ואת ההתקשות של מרכיבי התערובת. תהליך ההתקשרות בין החומרים ותהליך התקשותם מכונה "הידרציה".
ההידרציה גורמת להתחממות הבטון בעת שמולקולות המים מגיבות עם מרכיבי הצמנט של התערובת. השקיית הבטון (אשפרה) גורמת לחיזוקו ומונעת התחממות (או הידרציה) מוגברת
MASTAQ
Amazing invention – the velocity layer machine and electromagnetic technology that truly can improve, change, speed up many processes
One of the methods to intensify technological processes is processing of materials in velocity layer of ferromagnetic particles which is created by the impact on them of a rotating electromagnetic field.
Velocity layer unit (VLU) allows intensifying a number of technological processes through integrated impact on processed substances by intensive mixing and dispersing, acoustic and electromagnetic processing, friction, high local pressure (cavitation).
Key processes that can be implemented in Velocity layer unit can be divided as follows:
- Mixing of liquids and gases;
- Mixing of solid bulk materials;
- Dry grinding of solids;
- Grinding of solids in liquid dispersion medium;
- Surface Activation of solids particles;
- Acceleration of chemical reactions (Catalysis);
- Change of physical and chemical properties of substances.