שר הכלכלה ניר ברקת שנכח בדיון חזר על הביקורת שכבר הביע בימים האחרונים כלפי התוכנית: "המתווה של האוצר מנותק, אני מתכוון להציג בקבינט הכלכלי מתווה חדש שמוסכם על העסקים הקטנים והעצמאים. חובתנו בשעת מלחמה לדאוג שהכלכלה לא תקרוס". הוא הוסיף: "האוצר ייצור פוסט טראומה כלכלית, המילואימניקים לא צריכים להיות מוטרדים מהפרנסה בזמן מלחמה".
כפיר בטט, סגן הממונה על התקציבים באוצר אמר בדיון ״לא עצמנו עין שבועיים, המטרה שלנו שב-15 לחודש, המועד הקובע, 3 ימים אחרי זה הכסף יהיה בחשבונות האנשים. אנחנו באירוע חסר תקדים, זה לא סבב, לא תחום, אנחנו לא יודעים מה עוד יבוא, היה חשוב לנו לצאת עם התוכנית כמה שיותר מהר. מרבית העסקים יכולים לעבוד, וחשוב שיעבדו, משק עובד זה חלק מהמאמץ המלחמתי, המדינה צריכים שהם יעבדו. לעסקים שנפגעו משמעותית אנחנו באים כאן כדי לתת מענק״.
ח״כ ינון אזולאי מש״ס תקף את התכנית: "זה לא נורמלי המתווה הזה. על מה אנחנו מדברים? אנחנו לא נותנים צדקה, לא דמי קיום, הם צריכים לחיות בכבוד. אתה מדבר על 300 אלף שקלים, בקורונה העלנו את זה ל-500 אלף, זה יהיה 600 אלף. בעלי אולמות שיושבים פה, הייתה אמורה להיות לי בר מצווה, מישהו מבעלי האולמות, התזמורת, מישהו הכניס משהו במקום? אולם שמשלם חצי מיליון שכירות בדקתם מה מצבם? שב עם רואי החשבון של העסקים תעשה את החשבון".
במהלך הדיון ציין גדי ירקוני, ראש המועצה האזורית אשכול: קיבלתי פתק עכשיו שכל התושבים שלי באילת, קיבלו פתקים במלונות, שהם צריכים לצאת ולפנות את החדרים, אני מבקש ממך שתדבר עם שר האוצר, שיתקשר לכל המלונות״. לאור הדברים יצא יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני לשוחח עם האוצר, והודיע: אף אחד לא יוצא מאף בית מלון, מסדירים את העניין".
אלעד שניר, גזבר המועצה האזורית שער הנגב: "אני נמצא כאן לא כי אני רוצה. אלא כי ראש המועצה שלי נהרג ואין לי מישהו שיבוא לפה וידפוק על השולחן. "אופיר ליבשטיין, ראש המועצה שלנו נהרג בשער הנגב. היינו צריכים להקים את עצמנו נפשית ופיזית כדי להקים את כל המועצה, בכל הדבר הזה גילינו שאנחנו לבד במערכה, 5-6 ימים אף אחד לא דיבר אתנו, הבטיחו מהאוצר סיוע של חמישה מיליון שקלים ולא ראינו שקל מהם, לגבי ארנונה החלטתי שאני לא גובה ארנונה מאנשים שנהרגו, אנשים שלא בבתים שלהם. שייתנו לנו שיפוי על הארנונה, כי זה אוויר לנשימה. גם כשאנחנו מקבלים כסף, זה מיליון שקלים לכיתת כוננות. אני לא צריך מיליון לכיתת כוננות, אני צריך כסף גמיש. אלה תושבים שלנו והם צריכים להישאר, אי אפשר להתנהל כאילו אנחנו לא קיימים".
ירקוני הוסיף: "היום העברתי כסף למלון כדי שאנשים שלי יישארו שם, במקום שיפתחו את הצנרת, ויגידו לי לא משנה איפה הישוב הזה, איפה אנחנו?! זה מלחמת קיום, תפתחו את הצינורות, שחררו הכל, אל תיכנסו לי איך לנהל את האנשים שלי, שחררו כסף ותנו לי לנהל. שר האוצר ביקש ממני עד סוף השבוע, אבל אם אשכול ועוד ישובים בעוטף לא יכנסו ל-7 קילומטר, אני מודיע לכם אנחנו מנתקים מגע, נגיע להפגין בירושלים, כי אתם מזניחים אותנו. יש משימה לאומית למדינת ישראל, לשקם ולהחזיר את התושבים האלה, שכל אחד מהם יש לו מישהו שקשור, יש ישוב ש-25% מהתושבים שלו נעלמו, איפה אנחנו? אני יושב פה ושומע אתכם מתברברים במקום לומר פתחו לעוטף עזה את הכספים, נגמר הסיפור, למה אתם מקשים עלינו? למה? מהיום הראשון כל החוסן והרווחה שלנו עובדים שם, גם הם נופלים מהרגליים, תנו לנו אמצעים ואל תתערבו לנו, הקימו שתי מנהלות נכונות עם אנשים נפלאים בראשם, אבל לא נתנו להם כלים".