״אני הגעתי מחזית המלחמה בצפון אך הלב שלי עם הדרום. בשבועיים האחרונים, הצוותים שלי בראשות מנכ״לית נשיאות המגזר העסקי והחברים בנשיאות המגזר העסקי עבדו מול כלל הגורמים הרלוונטיים במשרד האוצר, אני באופן אישי נמצא בקשר ישיר עם שר האוצר. יחד עם זאת, בין המתווה של האוצר לבין העמדה המקצועית של נשיאות המגזר העסקי יש עדיין פערים ואלו הם: הראשון, בעניין מסגרת הגג לפיצוי לעסק. היא חייבת להיות לפחות בגובה של 500 אלף ש״ח, לעסקים עד 100 מלש״ח ושני מלש״ח לעסקים עד 400 מלש״ח. הדבר השני, הוא מקדם השכר, אי אפשר להשאיר את זה על 60%, זה צריך לעלות ל-75% ולא פחות מזה. לעסקים מעל 400 מלש״ח יש לאפשר חלת גמיש בשלב הנוכחי. הפער השלישי הוא הניתוח של רשות המיסים לגבי רכיב ההוצאות הקבועות בסל התשומות. העברתי לכל חברי הכנסת, חוות דעת מסודרת ועניינית שקובעת שמרכיב ההוצאה הקבועה (ממוצע רב ענפי) הוא 30%.
הפער הרביעי הוא הטווח שאנחנו צריכים לקבוע לגבי אותם יישובים שצריך לתת להם ללכת במסלול האדום. יש להגדיל את הטווח, לא פחות מ-20 ק״מ וצריך להכניס גם את אופקים ונתיבות, ייתכן ונדרש כאן להגדיל את הטווח לכלל העסקים במסלול האדום. לגבי העסקים בצפון הטווח של 0-9 ק״מ מקובל עלינו.
הדבר האחרון שאני רוצה להתייחס אליו הוא בעניין המודל של האוצר לעוסקים זעירים ועסקים קטנים, המודל מפלה אותם. לדוגמא, עובד שהכנסתו היא 10,000 ש״ח וספג לצורך העניין 60% ירידה בהכנסותיו – יקבל מענק של 2,120 ש״ח בלבד. כשההוצאות הקבועות עומדות על 3,000 ש״ח, זוהי מכה קשה לעסקים הקטנים בישראל.״